social cultural visa

Social cultural visa in Bali Indonesia

social cultural visa


Het Sociaal-Cultureel Visum voor Bali wordt verstrekt aan personen die niet behoren tot bepaalde vrijgestelde buitenlandse onderdanen (zie Gratis Visum voor Kort Verblijf) en die van plan zijn Indonesië binnen te komen voor een sociaal/cultureel bezoek, zoals het bezoeken van familie/vrienden, sociale organisaties, uitwisselingsbezoeken tussen onderwijsinstellingen, het uitvoeren van onderzoek en het bijwonen van trainingsprogramma's in Indonesië.

 

Algemeen

 

Voor het Sociaal-Cultureel Visum voor Bali is de maximale verblijfsduur in Indonesië 60 dagen. Het visum kan echter worden verlengd met nog eens 30 dagen, tot een maximum van 4 keer, wat in totaal ongeveer 6 maanden (180 dagen) oplevert.

Je kunt geen sociaal visum in Indonesië verkrijgen; je moet dit aanvragen bij een Indonesische ambassade in het buitenland voordat je Indonesië binnenkomt.

Dit visum is alleen voor enkele binnenkomst. Als je op enig moment Indonesië verlaat, vervalt het visum. Als je wilt terugkeren naar Indonesië, kun je binnenkomen met een visum bij aankomst of opnieuw een nieuw sociaal visum aanvragen bij een Indonesische ambassade in het buitenland.

 

LET OP!

 

De immigratie hanteert een zeer strikt beleid ten aanzien van de verlenging van het Sociaal-Cultureel Visum. Als je het visum wilt verlengen, moeten je paspoort en betaling minstens 7 dagen voor het verlopen van het visum bij de immigratie zijn.

Het is erg belangrijk dat een bureau minstens 10 dagen voor het verlopen van het visum je paspoort en betaling heeft, zodat ze de verlenging kunnen starten.

Bij ALLE verlengingen, als je paspoort of betaling zelfs maar 1 dag te laat is, staat de immigratie je niet toe het visum te verlengen en dit zal het visum ONGELDIG maken, waardoor je onmiddellijk Indonesië moet verlaten.

 

Bij ALLE verlengingen, als je paspoort of betaling zelfs maar 1 dag te laat is, zal de immigratie je IDR 1.000.000 per dag boete opleggen voor elke dag dat je te lang in Indonesie verblijft. Je moet dit betalen op de luchthaven aan de immigratie voordat ze je toestaan te vertrekken.


Vereisten:

  • Vul 1 exemplaar van het aanvraagformulier in en dien dit in met 1 (een) pasfoto en je paspoort.
  • Het paspoort van de aanvrager moet minstens 8 (acht) maanden geldig zijn vanaf de datum van aankomst in Indonesië (Let op: een tijdelijk paspoort, noodreisdocument of reisdocument uitgegeven door een ander land worden niet beschouwd als een geldig paspoort).
  • Een kopie van je retourvlucht (heen en terug vanuit Indonesië) of een reisroute van een reisbureau.
  • Een uitnodigingsbrief van de sociale organisatie waarin de doelen van het bezoek worden vermeld, evenals een garantie voor alle transportkosten, levensonderhoud die zullen ontstaan, en verantwoordelijkheid voor het gedrag tijdens het verblijf in Indonesië.
  • Kopie van de identiteitskaart van de sponsor. Als de sponsor geen Indonesisch staatsburger is, moet een kopie van de KITAS (tijdelijke verblijfsvergunning) en het paspoort van de sponsor worden verstrekt. Als de sponsor een Indonesische staatsburger is, moet een kopie van de KTP (Indonesische identiteitskaart) worden verstrekt. Voor een sociaal visum voor Bali moet de sponsor en KTP als ingezetene van Bali geregistreerd staan.
  • Voor minderjarige aanvragers is een geboortecertificaat, een verklaring van de ouders of voogd en een kopie van het identiteitsbewijs van de ouders of voogd vereist, als een van hen of beiden niet met het kind reizen.

Neem contact op met de Indonesische ambassade in jouw regio voor de kosten. De kosten van dit visum variëren van land tot land en moeten worden betaald in de lokale valuta.

Het visum is geldig als het wordt gepresenteerd binnen 90 dagen na de uitgiftedatum.

Aanvragers die ooit een misdrijf en/of overtreding hebben begaan, moeten een Strafbladoverzicht overleggen dat is uitgegeven door de relevante Indonesische autoriteit.


Wilt u meer informatie ontvangen over dit visum? Gebruikt u dan het onderstaande contactformulier. Wij zullen dit doorsturen naar een visumbureau. Zij zullen contact met u opnemen en u voorzien van meer details.

We verzoeken u de aanvraag in het Engels te schrijven.

Note: Please fill out the fields marked with an asterisk.