Er zijn nog veel ongerepte locaties op Bali


Bali forum

De meeste mensen die op Bali arriveren, worden direct geconfronteerd met de levendigheid van het eiland. Vervolgens begeeft iedereen zich naar zijn of haar uiteindelijke vakantiebestemming, veelal een van de vele populaire badplaatsen die Bali te bieden heeft.

 

Desondanks bestaan er nog talloze plekken op Bali die maar weinig toeristen aantrekken. Wie heeft er ooit een meerdaagse trektocht gemaakt door het West Bali National Park? Of heeft u ooit de mystiek ervaren van een rit door een dicht mistig landschap in het bergachtige centrale deel van het eiland? Bent u weleens voet aan wal gaan zetten op Gili Putih, een klein wit eilandje in het noorden van Bali? Of heeft u ooit een vroege wandeling gemaakt door de Balinese savanne, met op de achtergrond de majestueuze Gunung Agung?

 

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van locaties die nog maar weinig toeristen trekken. Hoewel een aspirant-ontdekkingsreiziger op Bali wellicht denkt dat alles al ontdekt is, beweren wij dat er nog steeds vele ongerepte plekken op dit eiland te vinden zijn. Bent u het hiermee eens of oneens? Laat uw mening achter in de opmerkingen hieronder.

 

En wellicht heeft u nog een waardevolle tip te delen. Hoewel er geen materiële beloning aan verbonden is, kan uw tip andere reizigers inspireren om uw verborgen stukje Bali te verkennen. Dat op zichzelf is een beloning.


Comments: 3
 • #3

  Arie (Sunday, 11 February 2024 23:28)

  Naast de vele bekende tempels zijn er nog zoveel andere mooie tempels die niet of nauwelijks door toeristen worden bezocht. Bijvoorbeeld Pura Mengeneng vlakbij Tirta Empul.
  Ook zijn er veel "subaks" waar je heerlijk door de rijstvelden kunt lopen.
  Gewoon op Google Maps kijken en zoeken en je ontdekt de leukste dingen.

 • #2

  John van Gameren (Monday, 28 August 2023 01:27)

  Bukit Pemukuran. Een mooi uitzichtpunt even ten noorden van Manggis in Oost Bali. Prachtig uizicht over bergen en de oceaan.

 • #1

  Marco Averdijk (Tuesday, 22 August 2023 09:24)

  Het is niet dat je uren kunt rondrijden in een ongerepte omgeving, maar er zijn nog genoeg leuke plekken te vinden. Sla gewoon eens wil keurig een weggetje in en je komt soms de mooiste plekken tegen. Ik kijk soms ook op Google maps satelliet. Ik zoek dan naar een plek met veel groen en weinig bebouwing. Ik rij dan daar gewoon naartoe en heb hierdoor al mooie dingen gezien en leuke ervaringen beleefd met locale mensen. Leuke nog als ze geen Engels kunnen dan met handen en voeten communiceren en anders Google translate, ha ha.